Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

12.10.2020

PONIEDZIAEK

Pieczywo mieszane 70g masło 10g .

Twarożek z rzodkiewką szczypiorkiem 30g Zupa mleczna z zacierką 200g /herbata II ŚNIADANIE : melon

Zupa krupnik z kaszą jaglaną z mięsem ziemniakami zabielana 200g. Ryż zapiekany z żurawiną jabłkiem cynamonem śmietaną 200g. Kompot wieloowocowy 200g

Bułka kajzerka 50g masłem 10g Szynka drobiowa 20g papryka czerwona

herbata wieloowocowa 200g

13.10.2020

WTOREK

Pieczywo graham 50g masło 10g. Kiełbaski delikatesowe 40g. Pomidor ketchup cebulka zielona. Herbata z cytryną miodem 200g. II ŚNIADANIE: gruszka

Zupa Minestrone z fasolą pomidorami kapustą włoską zabielana 200g. Pieczeń rzymska z cukinią 80g .Ziemniaki z koperkiem 150g. Sałatka z ogórka kiszonego cebuli oleju 80g. Kompot owocowy 200g.

Kasza manna na mleku z rodzynkami 200g.

14.10.2020

ŚRODA

Pieczywo z amarantusem 50g masło 10g. Schab pieczony 20g papryka czerwona Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 200g/ herbata IIŚNIADANIE:owoc winogrona

Zupa z brukselką z ziemniakami zabielana 200g. Zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym brokułem serem żółtym kukurydzą 200g. Kompot truskawkowy 200g.

Deser mleczny z mascarpone z owocami brzoskwini 150g.


15.10.2020

CZWARTEK

Pieczywo wielozbożowe 50g masło 10g. Ser zółty 20g kiełki zbóż pomidor . Herbata malinowa 200g. IIŚNIADANIE : ziarna nerkowca

Zupa ryżowa z natką pietruszki200g . Gulasz wołowy 80g. Kluski śląskie 150g. (wyrób własny) Sałatka z kapusty czerwonej z cebulką 80g. Kompot owocowy 200g

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem

chrupki kukurydziane.

16.10.2020

PIĄTEK

Bułka wek 50g masło 10g . Pasta z tuńczyka jajka cebulki zielonej 30g . Herbata miętowa z cytryną miodem 200g II ŚNIADANIE: owoc śliwka

Zupa neapolitańska z serem żółtym mięsem drobiowym makaronem natką pietruszki zabielana 200g.Jajko 65g.Sos koperkowy Ziemniaki 150g.

Marchewka z groszkiem masłem 80g. Kompot z czerwonej porzeczki 200g.

Rogalik drożdżowy z dżemem 90g

Mleko 200g.




DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

19.10.2020

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane 60g masło 10g

Pasta z sera żółtego jajka papryki cebulki zielonej 25g

Herbata z cytryną miodem 200g

IIŚNIADANIE owoc winogron

Zupa kapuśnik z kapusty kiszonej z mięsem ziemniakami 200g makaron z twarogiem 200g truskawki z śmietaną 80g kompot wieloowocowy 200g

Bułka grahamka 50g z masłem 10g

Szynka biała 20g kiełki rzodkiewki

Kawa zbożowa na mleku 200g

20.10.2020

WTOREK

Bułka wek 50g masło 10g Schab pieczony 20g sałata pomidor herbata z cytryna miodem 200g II ŚNIADANIE:owoce kiwi

Zupa gołąbkowa z ryżem pomidorami kapustą białą mięsem 200g Pierogi ruskie z twarogiem 200g . (wyrób własny) okraszone masłem z cebulką

Kompot śliwkowy.

Budyń śmietankowy z rodzynkami

21.10.2020

ŚRODA

Pieczywo mieszane 50g masło 10g Twaróg z rzodkiewką szczypiorkiem 25g herbata z cytryną miodem 200g

IIŚNIADANIE: owoce suszone

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana200g Szynka cielęca 80g. sos śmietanowy. Ziemniaki 150g. Mini marchewki z masłem80 Kompot owocowy 200g

Koktajl owocowy bananowy z jogurtem naturalnym 200g Talarki ryżowe

22.10.2020

CZWARTRK

Pieczywo z ziarnami amarantusa 50g masło 10g. Szynka drobiowa

20g . Sałata papryka kiełki herbata o smaku owoców leśnych 200g

IIŚNIADANIE: owoc banan

Zupa z brokułem groszkiem ptysiowym zabielana 200g. Kotlet schabowy panierowany 80g. Ziemniaki 150g. Buraczki czerwone z jabłkiem 80g kompot owocowy 200g

Bułka mleczna 50g z masłem orzechowym 10g Dżem owocowy wisniowy.

Kakao na mleku 200g

23.10.2020

PIĄTEK

Pieczywo graham 50g masło 10g Szynka naturalna 20g pomidor

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200g/ herbata owocowa 200g

IIŚNIADANIE: owoc gruszka



Zupa ze szpinaku z jajkiem ziemniakami 200g Kostka rybna z łososia panierowana smażona Ziemniaki 150g. Kalafior z masłem 80g kompot wieloowocowy 200g


Babka piaskowa 80g (wyrób własny)

sok jabłkowy 200g